Enrolment options

 Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου, όσον αφορά τους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για την περίοδο 2007-2013, έχει τεθεί ως κύριος στόχος ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων διοικητικών δομών για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την απλούστευση και επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών και την, εν γένει, αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, της Περιφερειακής διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απώτερος σκοπός είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσα από ένα αναβαθμισμένο κρατικό μηχανισμό.

Η δημιουργία μιας "πολιτο-κεντρικής, αποτελεσματικής, ανοιχτής και ευέλικτης διακυβέρνησης", με στόχο την μετάβαση "από τη διαχείριση αρμοδιοτήτων και διαδικασιών στην διοίκηση πολιτικών, αποτελεσμάτων και υπηρεσιών" απαιτεί θεσμικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για τις οποίες θα πρέπει να είναι ενήμερος ο δημόσιος λειτουργός ο οποίος μέσα από την αποδοχή της αναγκαιότητας των αλλαγών αυτών θα δράσει προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της επιτυχίας του εγχειρήματος. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργήσει καταλυτικά στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των καθυστερήσεων υλοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Μέσα από την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθεί η κατανόηση εκ μέρους τους της αναγκαιότητας και σημαντικότητας των πάσης φύσεως αλλαγών και θα καλυφθεί το έλλειμμα γνώσεων τους σε θέματα που άπτονται της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Guests cannot access this course. Please log in.