Περιγραφή θέματος

  • ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

    ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  • Αυτό το θέμα

    Θέμα 1

  • Θέμα 2

    Αμέσως επόμενο είναι το πράσινο τσάι  το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες κατεχινών μπορεί πριν ακόμη εκδηλωθεί το κοινό κρυολόγημα να εξουδετερώσει τον ιό και τα συμπτώματά του. 

    • Προσθήκη ενός βίντεο για το τσάι που το δείχνει πολύ ελκυστικό.




      • Θέμα 3

        Τα εσπεριδοειδή, η κόκκινη κολοκύθα και το πιπέρι καγιέν έχουν αυξημένες ποσότητες βιταμίνης C και β- καροτένιου και αποτελούν ισχυρούς δεσμευτές των ελευθέρων ριζών,

        οι οποίες οξειδώνουν και κάνουν αδύναμο το ανοσοποιητικό μας, εξουδετερώνουν το άγχος και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας μέσω της αποτοξίνωσης.




        • Θέμα 4

          Πατήστε εδώ για να δείτε μία συνταγή με κολοκύθα.

          Μία ψητή γεμιστή κολοκύθα από τον Άκη Πετρετζίκη.


          • Θέμα 5

            Επίσης το λάχανο αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Ε αυξάνει την παραγωγή β λευκοκυττάρων στο αίμα καταστρέφοντας ιούς και βακτήρια. 

            Το  τζίντζερ βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος ενώ διαστέλλει τα αγγεία βοηθώντας τη σωστή οξυγόνωση και παράλληλα βοηθάει στη ναυτία, τον πονοκέφαλο και τον στομαχόπονο. 




            • Θέμα 6

              Ένας επιπλέον σύμμαχος μας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι τα κρεμμύδια τα οποία στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιούσαν

              φλούδες στις κρεβατοκάμαρες, γιατί θεωρούσαν ότι καθάριζαν την ατμόσφαιρα και είχαν απόλυτο δίκιο καθώς οι φαινόλες οι οποίες περιέχουν τους δίνουν ισχυρή αντισυπτική δράση και αντιμολυντική ενώ ταυτόχρονα απορροφούν τα βακτήρια της ατμόσφαιρας. Η δράση τους στον οργανισμό είναι τόσο γρήγορη που αρκούν μόνο λίγες ώρες, ώστε να δράσουν δημιουργώντας μία ταχύτατη ανοσοβιολογική εξουδετέρωση των ιών σε συνδυασμό με την εφίδρωση την οποία προκαλούν, αποτελούν ένα ισχυρό πρωτοποριακό μηχανισμό εξουδετέρωσης των ιών αλλά και αποτοξίνωσης. Με παρόμοια χαρακτηριστικά και το σκόρδο το οποίο λόγω της αλλισίνης, ουσίας η οποία είναι δραστική σε μύκητες, βακτήρια και ιούς είναι μία ακόμη επιλογή.


              • Θέμα 7

                ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

                Υπάρχει, λοιπόν λύση έστω και την τελευταία στιγμή να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και μέσα σε λίγα λεπτά να νιώσουμε πάλι υγιείς δυνατ-οί/ες και γεμάτ-οι/ες ζωντάνια να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας.